curatenie in casaȚin minte că pe vremuri, când stăteam cu mama, curățenia era un cuvânt la ordinea zilei. Zi de zi o vedeam cu mătura în mână, odată la două zile pornea aspiratorul și mașina de spălat ne dubla factura la curent. Nu mai zic de vasele murdare, nu cred că am mâncat vreodată fără ca vasele murdare să fie spălate imediat după masă. Și nu vorbesc despre o pensionară, vorbesc de o femeie care muncea de dimineața până seara.

Timpul a trecut și acum îmi împart viața cu o altă femeie. Curățenia e la fel de importantă, însă nu se mai întâmplă atât de des. Mătura și aspiratorul sunt folosite o dată pe săptămână, mașina de spălat de cel mult două ori.

Poate findcă atunci aveam doar 3-4 rânduri de haine, pe jos erau întinse covoare persane și vitrina era plină de bibelouri și macrameuri. Sau poate findcă nu avem un copil. Îmi imaginez că un bebeluș care se târâie prin casă îți schimbă grav prioritațile.

Paradoxal, pe atunci existau doar câteva produse de curățenie (celebrele Tix și Triumf) și acum avem raioane întregi dedicate lor în hipermarketuri.

Voi cât de des faceți curat prin casă?

 

Comentează

 

Adresa ta de email nu va fi publicată.