Acum vreo doi ani, primaria a amenajat cam o suta de locuri de parcare pe un teren din spatele blocului meu. De ceva vreme s-au apucat sa sape prin zona si ieri am aflat ca in locul acelor locuri de parcare vor face o parcare supraetajata.

Acum putin mai mult de un an, tot in spatele blocului meu, primaria a reasfaltat complet o alee. La vreo patru luni dupa, cei de la gaze au venit sa schimbe niste tevi, asa ca s-au apucat sa sape in asfaltul aproape nou.

Acum vreo doua luni, cei de la termoficare au schimbat niste conducte pe strada de acces spre locul unde muncesc. Au sapat de-a lungul strazii, dintr-un capat in celalalt. Astfel de lucrari se fac peste tot, cei de la termoficare fiind foarte activi in timpul verii. Saptamana trecuta am schimbat providerul de net la munca. Noul cablu de fibra optica a fost tras prin stalpi, desi UE ne cere ca toate cablurile sa fie ingropate.

Cat de greu poate fi sa sincronizezi lucrari de genul asta ca sa nu platesti de doua ori? Daca vrei sa faci parcare, fa-o de la inceput supraetajata. Daca vrei sa reasfaltezi o strada, vorbeste cu cei de la gaze si apa sa schimbe si ei tevile vechi tot atunci. Daca cei de la termoficare trebuie sa sape pe o strada, profita si ingroapa si tu cablurile care trec pe acolo. Eventual impartiti costurile, oricum iesiti mult mai ieftin si nici nu mai creati de doua ori probleme locuitorilor din zona. Bine, daca sunt alte interese, atunci va inteleg!

 

Comentează

 

Adresa ta de email nu va fi publicată.