Stie cineva care-i combinatia cu American European Marketing & Enterprises SA? Firma asta de care nu a auzit nimeni, fara nici un angajat, a avut in 2009 un profit de aproape 4 miliarde de euro, mai mult decat Petrom, Vodafone, Orange si Dacia. Asta insemna aproape 2,5% din Produsul Intern Brut al Romaniei. Stiu ca anul trecut am citit un interviu cu unul dintre actionari in care cei de la Capital faceau un pic de misto de el, insa interviul respectiv nu mai apare pe siteul capital.ro.

Si ca totul sa fie frumos, in 2010 profitul acestei firme a depasit 4 miliarde de euro! De data asta apare si un angajat in cadrul firmei, probabil cel mai productiv angajat din Romania :)

Nu inteleg care-i scopul declararii unui asemenea profit, nu trebuie sa plateasca impozit? Cifrele sunt clar umflate artificial, dar de ce? Avem de-a face cu niste genii financiare sau ne pregatim de o noua teapa?

L.E. Am gasit raspunsul aici:

Asociaţii firmei au dublă calitate: acţionari la o companie din Statele Unite ale Americii, statul Oregon şi asociaţi la AMERICAN EUROPEAN MARKETING & ENTERPRISES SA. Aceştia au supraevaluat, mult peste normalitate, valoarea acţuinilor deţine în America şi le-au trecut pe firma din România. Conform normelor din Codul Fiscal, această supraevaluare nu se impozitează decât în cazul înstrăinării.

Intrebarea e daca vor incerca sa dea teapa in Romania sau in America?

 

1 Comentariu

 

  1. 17.03.2012  8:02 PM de gigi Reply

    Aceasta firma a fost facuta cu scopul de a se putea juca cu PIB-ul Romaniei

Comentează

 

Adresa ta de email nu va fi publicată.